Voordelig Leasen

Alles over leasen

Geplaatst op

Ben jij op zoek naar tips die betrekking hebben op het leasen van een auto en/of ander voertuig? Dan ben je op deze pagina aan het juiste adres. We zullen hieronder kort stilstaan bij een aantal tips die betrekking hebben op het leasen van voertuigen zodat je zeker weet dat je een goede keuze zult gaan maken. Het is immers zonde als je niet voorzien bent van alle noodzakelijke informatie.

Wat is leasen nu precies?

Het leasen van een auto of ander voertuig is in principe dat je maandelijks betaald om gebruik te kunnen maken van een voertuig. Het is dus een verplichting die je voor een periode van een aantal jaar aangaat. Let op, het is wel goed om een onderscheid te maken tussen financial lease en operational lease. Wat dat nu precies is? Dat zullen we hieronder nog nader toelichten zodat je precies het verschil weet.

Het verschil tussen financial en operational lease

Ben jij benieuwd naar het verschil tussen financial en operational lease? Bij financial lease betaal je maandelijks waarna het eigendom van de auto na verloop van het contract van jou wordt. Je kunt dus stellen dat financial lease een koop op afbetaling is. Onderhoud, wegenbelasting en verzekering worden voor jou als gebruiker wel in rekening gebracht. Bij operational lease is dat net wat anders. Hier betaal je maandelijks een bedrag waarbij je de auto kunt lenen zonder dat de auto na verloop van het contract van jou wordt. 

Je kunt zelfs een scooter lease

Als je in het bezit bent van een scooterrijbewijs die je bijvoorbeeld hebt gehaald bij scooterrijbewijs.nl, dan is het zelfs mogelijk om een scooter te gaan lease. Hierbij is het goed te benoemen dat het gaat om financial lease. Het is namelijk niet mogelijk om een scooter operational te gaan leasen. Benieuwd naar de mogelijkheden voor het leasen van een scooter? Raadpleeg dan het internet voor een compleet overzicht zodat je zeker weet dat je voorzien bent van alle mogelijkheden.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden